The local bookstore with a Global Conscience

Fiction, non-fiction, environment, poetry, history, mystery, biography, travel guides, children, young adult... and much, much more!

Wide selection of quality second-hand English paperbacks at reasonable prices. The most "dangerous" street in Budapest: good books and gourmet food

Van egy eladó 100 éves tornácos parasztház Szalonnán, ami az otthonunk volt.

CSAK MAGÁNSZEMÉLYNEK!!!

Van egy eladó 100 éves tornácos parasztház Szalonnán, ami az otthonunk volt.

Süni házÉpítgettük,szépítgettük és megadtunk neki mindent amit tudtunk és szüksége volt rá. Amikor 2004-ben megvásároltuk, teljesen üres volt és 10 éve nem lakta senki. A teljes átalakításnál, ami 2006-ban történt, új terek lettek kialakítva, új elektromos és vízrendszert is kapott. A hozzá tartozó használati eszközök, gépek is akkor lettek beszerelve. az eredeti ablakok és nyílászárók is szigeteléssel lettek ellátva. Stílusosan lett burkolva kívül a tornác és a belső terek is. Meszelve lett mindenhol úgy, ahogy Ő megkívánja, mert egy élő, lélegző vályogházról van szó. A fa munkákat egy helyi szorgos fiú készítette. A konyhai bútorokat, a hálószobában az ágyat és a stílusban oda illő szekrényt is. Ezeken környezetbarát pácot és festéket alkalmaztunk.

Amikor elkészült a 80 m2-es ház, helyet kapott benne egy 20m2-es konyha,konyha amiből balra nyílik egy 20m2 -es nappali, ezen keresztül egy 20m2 -es  juthatunk. A konyha jobb oldalán léphetünk be a folyosóra, amiből egy kb. 7m2-es vendégszoba és 8 m2-es fürdőszoba WC-vel, majd a folyosó végén még egy illemhelység található.

A fűtést biztosítja a hálószobában nagy cserépkályha, a nappaliban egy hatalmas búbos kemence, aminek 60cm-es ablakán keresztül lehet látványban is élvezni a tűz melegét egy romantikus téli estén akár a barátokkal is. a konyhában beépített bubos-sparhelt épült, ami télen meleget ad és főzésre is alkalmas. A vizet egy betongyűrűs kútból nyerjük. A tető is javításra szorult, de az csak pár év múlva 2010-ben valósult meg, majd 2015-ben egy befújásos technológiával, cellulóz szigetelést kapott. Közben 2014-től állandó lakói lettünk a háznak és az őt körülölelő területet és keretet is nappalirendezgettük, szépítgettük. Bio zöldségeket neveltünk komposzt segítségével és bio gyümölcsfák is teremtek mint: meggy, szilva, körte, bodza, dió és mogyoró. Ennek „gyümölcsét" és mindent amit a föld és a természet adott elfogyasztottuk és befőztük. A tárolására a ház végében lévő pincét polcoztuk be. Ebben a helyiségben található egy 50l-es tartályú elektromos szivattyú, ami bejuttatja a kútból a vizet a házba. A szennyvíz a ház mögötti derítőbe kerül. A pince fölötti  fészer tárolásra alkalmas helyiség. Mivel fával fűtöttünk, szükségünk lett egy fás kamrára, építettünk 2016-ban.

Évente kb. 7-10 3 tűzifát használtunk. Szeretünk a természetben lenni minden évszakban, ezért egy pici 12m2 -es télikertet készítettünk a ház homlokzati hálószobábaoldalára, amiben a palántáink is több fényt kaphattak a növekedésükhöz, mi pedig az őszi és a tavaszi napos órákat itt élvezhettük.

Az udvarról már láthatjuk a közeli dombokat és már pár méter járás után az erdőben kirándulhatunk. A „süni ház" az erdő szélén az Aggteleki Nemzeti Park szívében áll, egy kőfal jelzi az utcai frontvonalát, amely a környéken egyedülálló. A Bódva folyó jelzi a 3460m2 -es telek végét amiből egy rész van bekerítve. A nagy udvar gyümölcsössel és a ház a mögötte lévő kerttel. Nincsenek közvetlen szomszédok csak a madarak csicsergése töri meg a csendet.

Szalonna az Árpád-kori templomáról és a Rakaca tóról ismert, ez utóbbi kiváló horgászhely és úszásra is alkalmas. Mint látnivalót az Aggteleki Nemzeti Park és a Világörökség részét képező Európa második legnagyobb barlangrendszerét említeném. Érdekes eseményeken is rész vehettünk mint az Aggtelken minden ősszel megrendezett Gyümölcs fesztivál, a jósvafői Böllér fesztivál és Hucul fesztivál. Perkupán is minden nyáron hallgathatjuk az Opera fesztiválon fellépő kiváló művészeket. Ezek az események közelebb hoztak minket az ottani élet, kultúra és legfőképp az emberek megismeréséhez.

Aki erre az életre, miliőre vágyik és otthonát szeretné megtalálni ebben a házban, várjuk jelentkezését a 06/70/516-2716-os számú telefonon.

- Dan és Kata

Ha komoly a szándéka 14,7 milló forintért bútorozva megkaphatja. :-)

Szeretnénk személyesen találkozni ezzel az illetővel, az INGATLANOSOK KIVÉTELÉVEL!!!

bejaratbubos kemence

double rainbowhalofas kamarafolyoso

hegyekkertorgona bejaratnalnappalikonyharakaca toaz utcarolnaplementetelikertwcudvartornactel